Education In Pakistan

Papers, Notes, Books & Help For Students

UPDATED EDUCATIONAL NEWS INTERVIEW HELP FOR ALL JOBS ONLINE BOOKS SCHOLARSHIPS AVAILABLE INTERNSHIP JOBS

Tag: Latest General Knowledge Mcqs

Latest General Knowledge Mcqs

Latest General Knowledge Mcqs

Which article of the constitution of Pakistan deals with bounded labour and slavery? Ans=Article 11

2: From where Arab spring started? Ans=Tunisia

3: ANSA is the news agency of? Ans=Italy

4: America Cup is associated with which sports? Ans=Yachting

5: Meaning of Sui generis? Ans=of own kind

6: Which statement is incorrect? Ans=Incorrect statement=Legislature is under judiciary

7: How many years Nelson Mandela remained behind the bar? Ans= 27 years

8: Which sea is in central asia? Ans= Aral sea

9: Wheel is the symbol of? Ans=Progress

10: Maple leaf is the symbol of? Ans=Canada

11: Which hurricane attacked in 2012? Ans=Sandy

12: What is meant by equinox? Ans= Day and night equal

13: What is widow tears? Ans=Plant

14: who created the famous character of dracula? Ans= John Polidori

15: 1 Megabyte is equal to? Ans=1000000 bytes

16: Land of seven hills? Ans=Rome

17: 2010 FIF World Cup winner? Ans=Spain

18: Which country is called cockpit of Europe? Ans=Belgium

19: Element required for solar energy conversion is? Ans=Silicon

20: Which vitamin is gained from sunlight? Ans=Vitamin D

21: Which waves are used in cellular phones? Ans=Radio waves

22: Arab league was formed in? Ans=Cairo

23: Which country is in Levant region? Ans=Syria

24: Which event occurred first? Ans=American war of independence

25: father of the french revolution? Ans=Jean-Jacques Rousseau

Education In Pakistan © 2016