Education In Pakistan

Papers, Notes, Books & Help For Students

UPDATED EDUCATIONAL NEWS INTERVIEW HELP FOR ALL JOBS ONLINE BOOKS SCHOLARSHIPS AVAILABLE INTERNSHIP JOBS

CSS / PSC SCIENCE AND TECHNOLOGY MCQS

CSS / PSC SCIENCE AND TECHNOLOGY MCQS

Which country Scientists invented first Solar battery that is rechargeable by Air, Light .
Ans : USA
2. World’s smallest goanna lizard species was recently discovered in
Ans : Australia
3. Which Indian person has recently invented a sensor system that Decodes signals of Plants into Human Language and enables Plants to ask for Water or any other need through tweeting on sites Like Twitter.
Ans : Aditi Ohm
4. In which country Paleontologists (Researchers) have found fossils of huge Dinosaur weighing about 60 Metric Tonnes.
Ans : Argentina
5. NASA is set to send Drone (Human less Satellites) to Titan, Titan is a Natural Satellite of
Ans : Saturn
6. Which Space Agency has recently celebrated 50th Anniversary of its First Successful Mars Mission, Mariner 4.
Ans : NASA
7. ISRO has recently launched communication satellite named as
Ans : GSAT16
8. Most abundant mineral on earth has been named as
Ans : Bridgmanite
9. Which country has recently launched new generation navigation satellite named as GLONASSK.
Ans : Russia
10. Which health organization has declared Ebola Virus as an International Health Emergency .
Ans : WHO (World Health Organization)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Education In Pakistan © 2016